< Takaisin

Suomalaisfokus valofestivaaleilla Pécsissä

FinnAgoran 15-vuotisjuhlaohjelmisto jatkuu Zsolnay Light Festival -valofestivaalilla Pécsissä 27.–30.6. FinnAgora tuo yhteistyössä Let it Be! art agencyn kanssa suomalaisvieraita festivaalille: ohjelmistossa nähdään installaatioita, audiovisuaalisia live-settejä, valotaidetta käsitteleviä lyhytelokuvia sekä ammattilaisohjelmaa. Suomalaisissa taideteoksissa korostuvat valon symboliikka ja pohjoismainen ajattelu.

Zsolnay Light Festival on Unkarin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa valotaiteeseen keskittynyt festivaali, joka järjestetään tänä kesänä neljättä kertaa. Viime vuonna festivaali houkutteli yli 70 000 kävijää.

Suomalaisohjelma Zsolnay Light Festivalilla:

27.-30.6. Janne Parvianen: Awareness (installaatio)
27.-30.6. Aleksander Salvesen: Light and Shadow of Fundamental Interactions (installaatio)
28.-30.6. Anna-Mari Nousiainen – Anne Roininen: 114 doors (elokuva)
28.6. Meet the artist
29.6. Finn Focus: LUX Helsinki – Sun Effects (esittely ja keskustelu)
29.6. Aleksander Salvesen – Kalle Vainio: Quadrivium (live set)
30.6. Meet the artists
 
Lisätietoja: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/en

 

Valofestivaalin ohjelma on osa FinnAgoran kolmivuotista valotaidehanketta, jonka tarkoituksena on tuoda suomalaista valotaideosaamista esiin Unkarissa ja edistää suomalaisten ja unkarilaisten valotaiteen ammattilaisten verkostoitumista. Hanke alkoi joulukuussa 2017, kun Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistettiin näyttävällä Aurora Borealis -teoksella Budapestin keskustassa.